Anasayfa / Kıl Dönmesi / Kıl Dönmesi Tedavi Yöntemleri

Kıl Dönmesi Tedavi Yöntemleri

kıl dönmesi olan kişilerin ilk olarak bu konuda uzman ve tecrübeli bir hekime muayenesi olması gerekmektedir. Uzman hekim tarafından rahatsızlık hakkında detaylı bilgi verildikten sonra uygulanacak olan tedavi yöntemi anlatılmalıdır.

kıl dönmesi tedavi yöntemleri

Dilerseniz kıl dönmesi tedavisi için uygulanmakta olan yöntemleri sıralayalım.

Proflaktik laser uygulaması

Hasta cerrahi ünitesine alınarak , kıl dönmesinin meydana gelmiş olduğu alana lokal anestezik yapılmaktadır. Kıl yumağının etrafını saran 1,1,5 cm kadar büyüklükte ki kapsülle birlikte çıkarılır, operasyon sonrasında kesi yapılan kısım kendiliğinden emilen dikiş ile kapatılır.

Tedavi bitiminde hasta 10-15 dk kadar istirahat ettirilir ve hekim tarafından son kontroller yapılır. Bu aşamaların ardından kişi kalkarak günlük yaşamını sürdürmeye devam edebilmektedir.

Gümüş Yöntemi İle Kıl Dönmesi Tedavisi

Bilimsel yayınlara göre nüksetme ihtimali %70 olan bir yöntemdir. Uygulamada ki amaç ince aletler ile yabancı cisimlerin giriş sağladığı deliklere giriş yaptıktan sonra cisimlerin temizliğini sağlamaktır. Aletle olan temizlik bitiminde ise herhangi bir cisimin kalmasını ihtimaline karşı gümüş nitrat solüsyonu verilerek yıkanmaktadır. Uygulama bittiğinde vücutta herhangi bir gümüş nitrat solüsyonu kalmaz.

Tedavi bir kaç seans sürebilmektedir. Uygulamanın başlarında bahsettiğimiz gibi nüksetme ihtimali %70 oranındadır. Nüksetme ihtimalinin düşmesi için uyulması gereken iki unsur vardır.

1-) Temizlik çok dikkatli ve titiz şekilde yapılmalıdır.
2-) Hasta bu bölgeden tekrar yabancı cisim girişi olmaması adına hijyene dikkat etmelidir.

Her tedavi şeklinde mutlaka tekrarlama riski bulunmaktadır. Gümüş tedavisinin uygulanmasının ilk seferinde bu oran %70 civarında olabilir. Gerekirse ikinci seans uygulanmaktadır.

Gümüş Nitrat Tedavisi Yönteminin Avantajları

Hasta, tedavi bittiği gibi günlük hayatına devam edebilir.
Belirgin bir şekilde ağrı oluşmaz.
Yara ya da pansuman gibi uygulamalar gerektirmez.
Dikiş aldırma gibi bir şey söz konusu olmaz.
Narkoz kullanılmamaktadır.
Ekonomiktir.
Ameliyat izi görülmemektedir.

Dezavantajları

Tekrar ihtimali %70 oranındadır.
Çok ilerleme gösteren hastalarda uygulanmaz.
Madde etrafa sıçradığında leke oluşturabilir.
Sigorta firmaları karşılamaz.
Fenol Yöntemi İle Kıl Dönmesi Tedavisi
Bu yöntemin uygulanması da gümüş nitrat tedavisi ile aynıdır. Gümüş nitrat yerine formik asit kullanılır. Ciltte açılan küçük deliklere ince cerrahi aletler ile giriş sağlanarak temizlenmesi sağlanır. Ardından herhangi bir yabancı madde kalmaması için de formik asit ile yıkanmaktadır.

Mikro sinüsektomi İle Tedavi

Idea klinikleri tarafından en sık uygulanan ve tavsiye edilen yöntemdir. Bu tedavinin uygulanmasının ardından kişi iş, özel ve sosyal hayatına herhangi bir ara vermeden akıcı şekilde devam etmektedir.

rahatsızlığın oluştuğu bölgede ki kapsülü almak için 1-1,5cm kadar büyüklüğünde bir kesi yapılır. Yabancı cisimlerin oluşturduğu yumak kapsülle birlikte alındıktan sonra kesi yapılan yere dikiş atılmaktadır. Fakat uygulamanın yapıldığı alan çok küçük olduğundan dolayı kişide herhangi bir istirahat gerektirmez. Özel işlerinde herhangi bir aksama yaşanmaz.

Mikro sinüsektomi Avantajları ;

-Normal ameliyatlarda ki gibi 1 ay dinlenme, istirahat vs gerektirmez. Zaman kaybı yoktur. Okulunuza, işinize dönebilir. Hayatınızı sürdürebilirsiniz.
-Ağrı oluşmaz.
-Yara, pansuman gerektirmez.
-Tedavinin uygulanmasından 48 saat sonra banyo yapılabilir.
-Narkoz uygulanmaz.
-Kesi alanları çok küçük olduğundan dolayı iltihap oluşturmaz.

Mikro Sinüsektomi İle Kıl Dönmesi Tedavisi Uygulanışı

https://www.kildonmesi.com.tr/

Yazar: Op. Dr. Canan ERDEM

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunuyum. 2000 yılında Kartal Eğitim Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanlığı İhtisasımı tamamladım. Makat hastalıkları (Proktoloji), ben, nasır, kondilom ve siğil gibi hastalıkların tedavisini yapmaktayım.
WhatsApp Destek
İletişim Bilgilerimiz